Binnen onze gemeente organiseren we activiteiten voor kinderen en jeugd.

Kinder-/ en jeugddiensten
Kinderdiensten

De kinderdiensten worden dit kerkelijk seizoen gehouden op 20 maart en 9 oktober. Meer informatie over deze diensten zal via de nieuwsbrief worden gedeeld.

Thema/ Jeugddiensten

Ook zijn er speciale diensten waarvoor we een spreker uitnodigen. Deze diensten zullen dit kerkelijk seizoen op 29 mei en 25 september plaatsvinden. Meer informatie volgt via de nieuwsbrief.

Jeugdactiviteiten op zondag

Op zondag is er voor de jeugd wekelijks kinderoppas, kindernevendienst en jeugdkerk. De jeugd voor de jeugdkerk wordt op de hoogte gehouden via een appgroep.

Kinderoppas

Voor de allerkleinsten is er tijdens de hele kerkdienst oppas in een zaal achter de kerk.

Kindernevendienst

De kerkdienst is leuk met al die mensen in de kerk, maar de preek is soms wel moeilijk. Gelukkig is daar voor de kinderen een oplossing voor. Vlak voordat de preek begint, gaan de kinderen tot en met groep 8 naar een andere zaal waar ze een begrijpelijk Bijbelverhaal te horen krijgen. Ook gaan ze daar over knutselen en of puzzelen. Als de dominee klaar is met de preek komen de kinderen weer terug in de kerk. Met Pasen zal er een Paasproject zijn. En op Palmzondag worden er palmpaasstokken gemaakt tijdens de kindernevendienst. Aan het eind van het seizoen krijgen de kinderen die naar de middelbare school gaan een warm welkom van de jeugdkerk.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Jeugdkerk

Voor wie? Vanaf klas 1 middelbare school
Aantal Jeugdkerken? 3
Hoe vaak? Elke groep ongeveer 1x per maand
Waar? In de kleine zaal achterin de kerk
Hoe laat? We starten om 9.30 uur (kerktijd) en iets voor half 11 zullen we met elkaar de ochtend in de kerk afsluiten.
Wat gaan we doen? We gaan onderzoeken wat het Christelijk geloof voor jou betekent en gaan dit doen door middel van verschillende thema’s. Stellingen, discussiëren, gekke opdrachten… het hoort er allemaal bij. 

Data zijn te vinden in de nieuwsbrief en je wordt via de app geïnformeerd. Aansluiten kan altijd!

Wees erbij!

Overige jeugdactiviteiten

Naast activiteiten op zondag vinden er ook nog veel jeugdactiviteiten op andere momenten plaats. Veel van deze activiteiten worden gezamenlijk met de andere Veense kerken georganiseerd. Je bent van harte welkom!

Jeugdgames

Aan het begin van het seizoen willen we weer een sportieve startavond houden voor de jeugd. Ben je tussen de 8 en 13 jaar en vind je het leuk om met elkaar een gezellige en sportieve avond te hebben dan ben je hierbij van harte welkom! Meer informatie volgt nog. Houd de nieuwsbrief in de gaten.

KinderClub

Kinderclub groep 4 t/m 8 – Dé 2 clubs van de 3 Veense kerken

Wij, van de Hervormde Kerk, de Eben-Haëzerkerk en de Gereformeerde Kerk, werken steeds meer samen, omdat we vinden dat we bij elkaar horen en eigenlijk één zijn. We zijn tenslotte allemaal kinderen van één en dezelfde God. 
Daarbij vinden we het heel fijn, handig en gezellig om dingen samen te doen. We maken gebruik van elkaars talenten en ervaringen en verdelen de taken onderling.
Ook zien we hoe mooi en goed het is dat er nu één school is.

Als leiding van de 3 kerken, gaan we samen zorgen voor 2 superleuke clubs; KinderClub & Spirit.

Iedereen is van harte welkom en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Voor meer informatie vraag het de jeugdouderlingen

Rock Solid

Ook het komend seizoen start er weer een club in Nijkerkerveen!!!

Samen met de Eben-Haëzerkerk en de Grote Kerk organiseren we Rock Solid, één keer in de twee weken (op vrijdagavond) met te gekke spellen, veel nieuwe en bekende vrienden en elke keer weer interessante onderwerpen waar je je eigen mening over mag geven.

Bij de Rock Solid avonden gaat het bijvoorbeeld over muziek, vriendschap, keuzes maken en geweld.

Omdat God hele wijze dingen gezegd heeft over deze en alle andere Rock Solid onderwerpen, besteden we daar aandacht aan.

Het seizoen sluiten we altijd af met een gezellige avond. Dit jaar zijn we gaan lasergamen!

Kosten ?

Slechts € 1,- per avond

Nieuwsgierig geworden? Of blijf je na al deze informatie toch met vragen zitten?

Neem contact op met de jeugdouderlingen.

Catechisatie

Vanuit de 3 Kerken wordt er gezamenlijk catechisatie gegeven. Voor meer informaties en/of vragen kan contact worden opgenomen met de dominee.  Je bent van harte welkom!

School Kerk Gezinsdienst en Bid-/ en Dankdag

Op de Veense school zal er in samenwerking met de 3 Veense kerken een School Kerk Gezinsdienst worden voorbereid. Tevens zal er op de school in het Veen ook aandacht worden besteed aan Bid en Dankdag. Meer informatie zal vanuit school volgen.