Binnen onze gemeente organiseren we activiteiten voor kinderen en jeugd. Alle informatie op deze pagina is onder voorbehoud i.v.m. COVID-19. We proberen waar mogelijk toch naar goede alternatieven te zoeken die voldoen aan de richtlijnen van de PKN.

Kinder-/ en jeugddiensten

Kinderdiensten

De kinderdiensten worden dit kerkelijk seizoen gehouden op 7 maart 2021. Meer informatie over deze diensten zal via de nieuwsbrief worden gedeeld.

Thema/ Jeugddiensten

Ook zijn er speciale diensten waarvoor we een spreker uitnodigen. Deze diensten zullen dit kerkelijk seizoen op 30 mei 2021 plaatsvinden. Meer informatie volgt via de nieuwsbrief.

Jeugdactiviteiten op zondag

Op zondag is er voor de jeugd wekelijks kinderoppas en kindernevendienst.

Ook we hebben twee groepen jeugdkerk. Deze vindt meestal 1x per 3 weken plaats. Jeugd wordt op de hoogte gehouden via een appgroep.

Kinderoppas

Voor de allerkleinsten is er tijdens de hele kerkdienst oppas in een zaal achter de kerk.

Kindernevendienst

De kerkdienst is leuk met al die mensen in de kerk, maar de preek is soms wel moeilijk. Gelukkig is daar voor de kinderen een oplossing voor. Vlak voordat de preek begint, gaan de kinderen tot en met groep 8 naar een andere zaal waar ze een begrijpelijk Bijbelverhaal te horen krijgen. Ook gaan ze daar over knutselen en of puzzelen. Als de dominee klaar is met de preek komen de kinderen weer terug in de kerk. Met Pasen zal er een Paasproject zijn. En op Palmzondag worden er palmpaasstokken gemaakt tijdens de kindernevendienst. Aan het eind van het seizoen krijgen de kinderen die naar de middelbare school gaan een warm welkom van de jeugdkerk.


Jeugdkerk – klik hier voor meer info over de jeugdkerk

Overige jeugdactiviteiten

Naast activiteiten op zondag vinden er ook nog veel jeugdactiviteiten op andere momenten plaats. Veel van deze activiteiten worden gezamenlijk met de andere Veense kerken georganiseerd. Je bent van harte welkom!

 

Jeugdgames

Aan het begin van het seizoen willen we weer een sportieve startavond houden voor de jeugd. Wat we precies gaan doen Ben je tussen de 8 en 13 jaar en vind je het leuk om met elkaar een gezellige en sportieve avond te hebben dan ben je hierbij van harte welkom! Meer informatie volgt nog. Houd de Nieuwsbrief in de gaten.

Vind je het leuk om mee te werken aan deze avond mail dan naar Nathalie van de Pol e.pol48@upcmail.nl.

KinderClub

Kinderclub groep 4 t/m 8 – Dé 2 clubs van de 3 Veense kerken

Wij, van de Hervormde Kerk, de Eben-Haëzerkerk en de Gereformeerde Kerk, werken steeds meer samen, omdat we vinden dat we bij elkaar horen en eigenlijk één zijn. We zijn tenslotte allemaal kinderen van één en dezelfde God. 
Daarbij vinden we het heel fijn, handig en gezellig om dingen samen te doen. We maken gebruik van elkaars talenten en ervaringen en verdelen de taken onderling.
Ook zien we hoe mooi en goed het is dat er nu één school is.

 

Als leiding van de 3 kerken, gaan we samen zorgen voor 2 superleuke clubs; KinderClub & Spirit.

We nodigen jullie van harte uit bij:

 

KinderClub:      

Wie:                      Groep 4/5/6      
Waar:                   Eben Haëzerkerk, De Steiger (Nieuwe Kerkstraat 106)
Wanneer:           Donderdag, 18.30-19.45 uur

Wat:                     Bijbelverhaal,  knutselen, een speurtocht,  spelletjes en nog veel meer

Start:                    Begin oktober 2020. Meer informatie volgt nog.

 

Spirit:                  

Wie:                      Groep 6/7/8
Waar:                    De Voorpost bij de Grote Kerk (Nieuwe Kerkstraat 81)
Wanneer:           Maandag, 18.45-20.00 uur

Wat:                      Bijbellezen, zingen, bidden, bakken, knutselen en nog veel meer

Start:                    Begin oktober 2020. Meer informatie volgt nog.

 

Kosten: € 1,-  (1e keer gratis)

 

Iedereen is van harte welkom

en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Groetjes van de clubleiding

Aanmelden/vragen: Groep 4/5/6:           Jeanette:  aenjguliker@zonnet.nl of 033-2538339 Aanmelden/vragen: Groep 6/7/8:                                         Willeke: willekerakhorst1997@outlook.com of 06-30489621

 

Rock Solid

Ook het komend seizoen start er weer een club in Nijkerkerveen!!!

Samen met de Eben-Haëzerkerk en de Grote Kerk organiseren we Rock Solid, één keer in de twee weken (op vrijdagavond) met te gekke spellen, veel nieuwe en bekende vrienden en elke keer weer interessante onderwerpen waar je je eigen mening over mag geven.

Bij de Rock Solid avonden gaat het bijvoorbeeld over muziek, vriendschap, keuzes maken en geweld.

Omdat God hele wijze dingen gezegd heeft over deze en alle andere Rock Solid onderwerpen, besteden we daar aandacht aan.

 

Het seizoen sluiten we altijd af met een gezellige avond en bijvoorbeeld zwemmen in de Eemhof!

 

Kosten ?

Slechts € 1,- per avond

 

Nieuwsgierig geworden? Of blijf je na al deze informatie toch met vragen zitten?

Neem contact op met Nathalie van de Pol 06-29030977, zij kan je nog meer vertellen over Rock Solid.

Rock Solid start begin okotber 2020. om 19.32 in de Voorpost (Nieuwe Kerkstraat 81) en duurt tot 21.32 uur. Meer informatie volgt nog.

Catechisatie

Vanuit de 3 Kerken wordt er gezamenlijk catechisatie gegeven. Voor meer informaties en/of vragen kan contact worden opgenomen met de dominee.  Je bent van harte welkom!

Sirkelslag

In 2019 hebben we met de 3 Veense kerken deelgenomen aan Sirkelslag Kids. Een super leuke en gezellige avond.

Sirkelslag is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland. Je speelt het spel vanaf je eigen locatie en speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland. Hoe gaaf is dat?            

VakantieBijbelClub

In verband met Corona is er nog niet duidelijk of de vakantiebijbelclub door kan gaan. Meer informatie volgt via de nieuwsbrief. Deze wordt gehouden in de herfstvakantie. Vorig jaar is deze i.v.m. COVID-19 deels online gehouden maar wel afgesloten met een vossenjacht in het dorp.

School Kerk Gezinsdienst en Bid-/ en Dankdag

Op de Veense school zal er in samenwerking met de 3 Veense kerken een School Kerk Gezinsdienst worden voorbereid. Tevens zal er op de school in het Veen ook aandacht worden besteed aan Bid en Dankdag. Meer informatie zal vanuit school volgen.