Senioren busreis 2023

Seniorenbusreis

  Afgelopen woensdag vond het seniorenbusreisje plaats, dat door de gezamenlijke diaconieën (van de drie Veense kerken) georganiseerd was. En wat was het goed georganiseerd weer! Met zo’n 46 mensen vertrokken we om 13.00u vanuit Nijkerkerveen. Een allervriendelijkste buschauffeur bracht ons, voorzien van de nodige informatie over de omgeving, via prachtige binnendoorwegen naar Brasserie Kriebelz in Terwolde. Wist u bijvoorbeeld dat er tussen Nijkerk en Putten een niet-roestende lantarenpaal staat? Het geheim zit ‘em in te hard rijdende automobilisten. Zij slagen er telkens weer in om de lantarenpaal uit de grond te rijden alvorens hij begint te roesten…

In Brasserie Kriebelz werden wij ontvangen met koffie en heerlijk gebak. Wij stapten vervolgens weer in de bus, vergezeld door Gerard Boerkamp. Deze gids leidde ons door de prachtige gemeente Voorst met haar verschillende idyllische dorpskernen. Wij keken onze ogen uit en genoten van alle interessante info die Gerard met ons deelde.

Zo af en toe applaudisseerden we voor onze buschauffeur die ons zijn sterke stuurkunsten liet zien op de smalle weggetjes waar we andere grote en kleine weggebruikers tegenkwamen.

Uiteindelijk bracht Gerard ons weer terug bij brasserie Kriebelz, waar we verrast werden met een heerlijke, veelzijdige en locale maaltijd. Na deze maaltijd werden we weer netjes teruggebracht naar Nijkerkerveen. Daar ging ieder, verzadigd, moe, maar zeer tevreden weer naar huis. Gezamenlijke diaconieën, bedankt!

Ds Judith Visser